Dag voor vertrek

Tot grote wanhoop van mijn mama ziet mijn kamer er op elke normale dag zo uit, alleen ontbreekt dan de grote blauwe tas. Nu is het de bedoeling dat ik heel veel spullen in die grote blauwe tas krijg.. En het ergste: ik moet spullen uitzoeken waar ik ook echt iets aan heb als ik wegga. Niet alleen de glimmende spullen en lekker-ruikende spullen. Ik denk dat dit wel genoeg zegt over hoe goed ik voorbereid ben op mijn avontuur, of over hoe avontuurlijk ik ben ingesteld over het algemeen. Ik ben echt bang dat ik het allemaal niet mee krijg en dat ik van alles ga vergeten. Beiden zullen wel het geval zijn. Ik moet me er nog even bij neerleggen dat ik nu eenmaal een vrouw ben, en ze zouden vrouwen moeten verbieden tassen in te pakken.
Nog één nachtje slapen, het is net alsof ik bijna jarig ben..
Lieve Merle,
Bedankt voor je verhalen en de foto's. Mooi inkijkje in je dagelijkse rommel, hoor! Morgen vertrek je naar Oostenrijk: Oma en ik wensen je een goede reis en een heel leerzaam en profijtelijk verblijf. Pas goed o p jezelf en kom heelhuids weer terug. Maak veel plezier en blijf gezond. Wij zullen je volgen en denken steeds aan je.
Ik vind je website nog wel lastig hanteerbaar maar hoop in de loop der tijd hem te leren hanteren.
Liefs en groetjes van Oma en Opa.
Voor zometeen een goede reis om mee te beginnen!
Merle is heel aangekomen! Heeft een goede reis gehad.
Rest volgt.
Jodelahiti!
Het avontuur kan beginnen .... Heb je alles in je tas gekregen? Ze hebben daar heel veel winkeltjes, waar je ook fijne spulletjes kunt kopen, dus echt niet erg als je wat vergeten bent!
Hou alles heel en veel plezier.
Liefs van Pien
Fijn weer iets van je te horen! Ga zo door.
Mijn grootste verbazing in Oostenrijk was de ontdekking, dat Oostenrijkers absoluut geen duits spreken en ons dus net zo min verstaan als wij hun. Op den duur lukt het natuurlijk wel als je er langer bent.
Goed te horen, dat je noeste arbeid en studie vruchten afwerpen en je je eerste brevet hebt gehaald.
Hier gaat het goed, we hebben vandaag Bram te logeren en gisteren hebben Niels en Julia hier gegeten, we zitten dus niet alleen. Morgen Sinterklaas vieren bij Pien en dan op naar alle decemberverjaardagen en kerstmis. Het is hier volop herfst nu: regen en storm.
Hou je goed en houd je spieren en botten heel!
Veel plezier en tot ziens, liefs en groeten van Oma en Opa.